Smutná zpráva o naší současné politické situaci I.část

  ***

  Nevím jak komu, ale mně se zdá, že jsme v řiti, minimálně do doby, dokud bude sedět na hradě sebranka, kterou si s sebou přivedl prezident Zeman, a která mu k tomu vydatně za pomoci cizího kapitálu pomohla, samozřejmě; a tedy že jsme se velkým obloukem vrátili do nedávné minulosti. Tedy, dá-li se o situaci před 30 lety mluvit jako o nedávné minulosti. Soudím že ano, neb za dávnou minulost pokládám spíš to, co už nepamatuju; a to i přesto, že mám někdy pocit, že už jsem starej přibližně jako hnědé uhlí. Proč zrovna uhlí? Já vlastně ani nevím, asi jakási prapodivná asociace v souladu s tím, o čem chci psát. Protože třeba taková Mostecká uhelná, s tím vším vlastně tak nějak nepřímo souvisí. Nevím jakou roli přesně sehrál v této doposud nevyřešené kauze soudruh Grégr, a tím spíš pak Milouš Zeman, který byl jeho ministerským předsedou v době jeho ministrování, ale oba na tom jistě mají svůj nezanedbatelný podíl. A to není zdaleka jediná kauza, vzpomeňme na IPB, privatizaci Chemopetrolu atd. atd.

  Vytunelovaných miliard, které nikdo nespočítá, mají však na svědomí podobní lidé, i dnes v blízkém okolí Zemana,  mnohem víc, než jen těch nedobytných 13 ve Švýcarských bankách, o tom jsem zcela přesvědčen. To, že své podporovatele a donátory tento potrhlý, egoistický a především pomstychtivý zaprodanec dokonce dnes z titulu zastávané funkce prezidenta dokonce vyznamenává; to že opakovaně pověřuje estébáka Bureše sestavením vlády, to, že s tím poslanecká sněmovna v rámci zákonnosti a ústavnosti v demokratické společnosti, v tzv. demokracii, kterou všichni tito lidé bezostyšně zneužívají, porušují, protože k ničemu z toho nemají žádný respekt, tak to vše už je jen vyvrcholením série neblahých kroků mnohých nekompetentních a nebo prodejných politiků (Topolánek, Nečas, Gross, Sobotka atd.), kteří mnohdy posloužili jen jako užiteční idioti cizím zájmům, ale kteří právě i proto jednoznačně nesou společnou vinu, na tomto tristním stavu. Nic je neomlouvá, ani hloupost, ani prodejnost a ani snaha o případnou nápravu.

  Dnešní stav, kdy soudně stíhaný, s StB dříve spolupracující současný premiér a oligarcha, uplácející už dříve ČSSD i v dobách, kdy nebyla ještě ve vládě, ale kdy bezesporu měla čas na zákulisní čachry, nakupování policistů, advokátů a státních zástupců, kteří pak v příhodné době, stáli i za svržením jedné i druhé koaliční vlády demokratických stran, je myslícím lidem, snad už dnes jasné. Bez ohledu na to, že ani ty nebyly čisté, respektive tam nebyli a nefungovali lidé podobní. Samozřejmě, prokázat toto vše dnes, kdy už si "soudruzi" najmenovali, vyměnili a dosadili všude své lidi, je zhola nemožné. To neznamená, že to není vidět. Je, což také dokládá podpora komunistů; a nevidí to vskutku jen ti zaslepení, prodejní a angažovaní; jedno, zda se nechali koupit za miliardy, miliony či jenom za slib a koblihu. Toto je zhruba nástin toho, o čem si zde budete moci průběžně číst, tedy v pomyslné "rubrice" politika; protože platí, že nějak se začít musí. V druhé části, se pak už podíváme na aktuální, nejaktuálnější dění.

*****
 
- krá -

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Smutná zpráva o stavu naší politiky ... pokračování, respektive dokončení

"No passarán - aneb "Magoři vpřed!" I.díl